Miten teen blogistani suositun?

Moni bloggaaja haaveilee blogin aloittaessaan, että blogista tulee suosittu ja että sen kautta olisi kenties mahdollista ansaita myös rahaa. Yhtä monelle saattaa tulla pettymyksenä se, kuinka paljon blogin pitäminen vaatiikaan aikaa ja vaivannäköä ja kuinka vaikeaa blogille onkaan löytää uskollista lukijakuntaa. Ensiksikin ikävä totuus on se, että blogisi ei nouse blogilistojen kärkeen ilman, että näet runsaasti vaivaa tämän tavoitteesi eteen. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että melko helppoja vinkkejä noudattamalla voit saada nopeastikin lisää lukijoita. Haluatko kuulla lisää? Näille sivuille on kerätty muutamia vinkkejä lukijakunnan kasvattamiseksi. Jos siis haluat kuulla lisää tästä aiheesta, jatka lukemista.

Säännöllinen ja laadukas sisältö on kaiken a ja o – Regular and high quality content is the most important thing
Jotta blogisi saisi lukijoita, tulee sen sisällön olla riittävän mielenkiintoista ja muista blogeista erottuvaa. Tämän lisäksi sinun tulisi julkaista juttuja säännöllisin väliajoin. Yritä kirjoittaa laadukkaita juttuja, mutta muista toisaalta, ettei juttujen tarvitse olla täydellisiä voidaksesi julkaista ne. Jos asetat itsellesi liian korkeita vaatimuksia, saatat alkaa potea ramppikuumetta, etkä välttämättä saa julkaistuksi juttuja siihen tahtiin kuin haluaisit tai kuin lukijasi odottavat. Muista myös, että ihmiset hakevat blogeista juttuja, jotka ovat heille hyödyllisiä tai jotka he kokevat viihdyttäviksi. Usein parhaimmat jutut ovat sekä viihdyttäviä että hyödyllisiä. Sujuva kielenkäyttö, selkeät kokonaisuudet sekä hyvälaatuiset kuvat auttavat tekemään jutustasi kiinnostavan.

Kuinka usein sitten blogia kannattaisi päivittää? Usein suositellaan, että minimissään blogia kannattaisi päivittää kahdesta kolmeen kertaan viikossa, mutta yleensä huippubloggaajat julkaisevat juttuja paljon tätä useammin – osa jopa viikon jokaisena päivänä! Ajastamista voi käyttää apuna, jos tuntuu, että toisinaan on aikaa kirjoittaa enemmän ja taas toisinaan ei olisi aikaa kirjoittaa lainkaan. Ajankohtaiset aiheet ovat aina hyvä valinta. Oman mielipiteen kertominen tällaisista aiheista voi olla hyvä tapa viedä keskustelua eteenpäin – erityisesti jos sinulla on annettavana keskusteluun jokin uusi näkökulma. Kannattaa huolehtia myös siitä, että blogisi sisältöä on helppo jakaa.

Persoonallisuus

Kirjoita persoonallisella tyylillä ja käytä blogissasi persoonallisia kuvia – blogisi tulee olla juuri sinun näköisesi – ei kenenkään muun. Henkilökohtaisuus auttaa luomaan lukijoiden parissa kiinnostusta sinua kohtaan, mutta toki bloggaajan kannattaa myös miettiä kuinka paljon haluaa blogissaan itsestään ja elämästään paljastaa. Missä menee yksityisyyden raja? Millaisia asioita ei kannata blogissa paljastaa?

Erilaiset blogipalvelut ja sosiaalisen median kanavat

Blogi kannattaa ilmoittaa erilaisiin palveluihin, joihin kootaan tietoja blogeista. Suosittujen palveluiden kautta löydät helposti lukijoita! Myös blogin omat Facebook-sivut sekä muut sosiaalisen median kanavat voivat auttaa viemään viestiäsi eteenpäin. Twitter, Pinterest ja Instagram voivat olla myös hyviä vaihtoehtoja.

Vuorovaikutus

Kun kommentoit muiden bloggaajien tekstejä ja seuraat heitä, saatat saada tätä kautta lukijoita myös omalle blogillesi. Muista kommentoida muiden blogeissa siten, että muut käyttäjät löytävät helposti blogiisi kommenttisi kautta. Vuorovaikutus lukijoiden kanssa on tärkeää – ellet vastaa blogiisi tulleisiin kommentteihin, annat itsestäsi helposti ylimielisen kuvan eikä kommentoija välttämättä enää palaa blogiisi. Ystävällisellä vastauksella osoitat arvostavasi lukijoidesi kommentteja ja saat blogissasi helposti aikaan keskustelua.

SEO-optimointi

Pyrkiessäsi bloggaajana entistä pidemmälle, kannattaa sinun opetella SEO-optimoinnista ainakin SEO-optimoinnin perusteet. Tämä auttaa blogiasi näkymään aikaisempaa paremmin hakukoneissa, mikä puolestaan auttaa ihmisiä löytämään blogisi.

Kuvat

Mielenkiintoinen teksti ei välttämättä auta sinua nousemaan blogimaailman huipulle – myös kuvilla on merkittävä rooli blogin suosiossa. Huolehdi siitä, että kuvasi ovat laadukkaita sekä kiinnostavia. Muista myös kirjoittaa kuviin tarkat kuvamerkinnät. Tekijänoikeuksien kunnioittaminen on bloggauksen tärkeä peruspilari – ethän siis käytä muiden kuvia ilman lupaa ja ilman asiaankuuluvia lähdemerkintöjä. Videot saattavat tuoda blogiisi aivan uudenlaisen ulottuvuuden.